Margriet de Boer

Oprichter, eigenaar en docent van Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling

Eén zijn

Eén met het element aarde, geaard, verbonden, sterk in mijn wezen. Mijn handelingen zijn echt en toegewijd, in lijn met de energie van mijn grootste droom. Ik ben Margriet de Boer.

In de afgelopen 24 jaar heb ik een vierjarige breed geaccrediteerde hbo-opleiding tot holistisch energetisch therapeut ontwikkeld en heb ik vele scholingen aangeboden.

In 2022 heb ik het weloverwogen besluit genomen om de 4-jarige beroepsopleiding tot holistisch energetisch therapeut te laten uitfaseren. De huidige derde- en vierdejaarsstudenten kunnen de opleiding nog regulier bij CVIO afronden, maar er worden geen nieuwe jaren gevormd.

CVIO gaat in vereenvoudigde vorm verder met krachtige energetische workshops en betoverende spirituele reizen.

 

Eigen opleidingscentrum

In de jaren 90 is mijn eigen intuïtieve ontwikkeling begonnen en het idee om zelf een opleiding te starten werd in het jaar 2000 geboren. Met als één van de doelstellingen een brug te slaan tussen de alternatieve en reguliere gezondheidszorg, om complementaire gezondheidszorg een podium geven. Ik heb al veel mensen mogen opleiden tot holistisch energetisch therapeut en geef het stokje in de energie nu door aan de mensen die de opleiding hebben gevolgd; vele afgestudeerde therapeuten praktiseren nu immers hun vak met een mooie praktijk en bieden ook diensten aan.

 

Basis krijgen

Als ik mezelf als docent zou moeten typeren, dan zou ik zeggen: betrokken. Ik vind het fantastisch om voor de groep te staan, om contact te maken met mensen. Ik ben heel nieuwsgierig wat mensen komen halen en wat hun beweegredenen zijn en ik denk dat ik mensen daar iets in mee kan geven. Het gaat om veiligheid, vertrouwen, ze weer een basis teruggeven, ik denk dat dat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben nuchter ook. En ik neem mensen serieus. Het gaat om aandacht hebben voor datgene wat aandacht behoeft en dat eruit halen op een respectvolle manier. Ik denk dat dat mij siert. Ik ben verder redelijk expressief, enthousiast en ik durf de confrontatie aan te gaan indien nodig. Ik blijf werken tot mijn 77e! En dat is mogelijk geen grapje. In het energetisch werken is nog veel te doen, te halen en te ontwikkelen. Onder de naam van CVIO heb ik een schat aan ervaring opgedaan en het zou zonde zijn als dat helemaal zou stoppen.

 

Totemdier

“Als ik een dier zou zijn, dan is dat de HAAI. De haai is één van de fijnste afgestemde oceaanwezens. In oude culturen vertegenwoordigt de haai de kracht en autoriteit van de natuur. De beheersing van emoties en de overgangsrites en van een levensfase naar een andere. De haai is duidelijk, vindingrijk en nauw verbonden met de levenscycli. Wie de haai met respect benadert, waardeert de gaven die hij met zich meebrengt enorm.”