Ervaringen

Wat anderen zeggen

Een paar jaar geleden heb ik de opleiding tot holistisch energetisch therapeut gevolgd bij het CVIO in Dokkum. Naast een opleiding is dit voor mij persoonlijk een bijzonder pad geweest wat ik mocht bewandelen samen met Margriet en andere studiegenoten. Als, toen nog verpleegkundige, voelde datgene wat ik had geleerd nooit helemaal compleet. De opleiding bij het CVIO heeft het voor mij compleet gemaakt. De energetische aspecten van ons bestaan worden zowel theoretisch als praktisch op een begrijpelijke en nuchtere manier aangereikt. Je kunt de opleiding doorlopen zoals je bent! Het stemt zich af op jou persoonlijke situatie terwijl je toch een opleidingsroute volgt. Dat heb ik als heel bijzonder ervaren! Margriet weet als docent altijd datgene uit te diepen wat om aandacht vraagt. Naast de opleiding krijg je persoonlijke supervisie aangereikt wat je verder helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels heb ik een prachtige eigen praktijk van waaruit ik ook op locatie energetische therapie en coaching aanbiedt. Door deze opleiding voel ik mij trots en vooral dankbaar dat ik dit werk mag neerzetten.

Suzanne

“Ik was op zoek naar een plek waar ik een innerlijke reis kon maken, om te leren meer vanuit mijn gevoel te leven en niet meer alleen vanuit mijn verstand. Ik had hier behoefte aan voor mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook om anders in mijn werk in de jeugdzorg te staan. Ik twijfelde of ik een persoonlijke training of een opleiding zou volgen. Bij CVIO vond ik een combinatie van beide. Het eerste jaar, het basisjaar Intuïtieve ontwikkeling, heeft mij veel inzicht gegeven over mijn levensthema’s die mij laten groeien, maar ook die mij blokkeren om bij mijn innerlijke gevoel te komen. Het was een jaar van intense belevingen en confrontaties die mij steeds een stuk verder op weg hebben geholpen om bij mijn eigenheid te komen. Ik heb geleerd hoe de chakra’s werken en met elkaar in verbinding staan. In de les wordt gewerkt via meditatie/visualisatie, dans/ beweging, soms met gebruik van edelstenen, klankschaal, stemvork of medicijnwiel. Na een jaar kan ik zeggen dat ik gestart ben met een intense innerlijke levensreis waarin geen weg terug is, waar de reis het thema is en niet gekoerst wordt op een einddoel.

Ik leer mijzelf en de ander energetisch helend te voeden en ballast los te laten.”

Dineke

“Mijn opleiding bij CVIO was voor mij de kroon op alles wat ik eerder had gedaan aan energetische therapie en lezingen. Door de lessen kon ik alles wat ik al geleerd had gronding geven. Daarnaast heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd, zowel in theorie als het geven en krijgen van healing en reading. De opbouw van de lesblokken en jaren hebben een logisch verloop, en zo krijg je steeds weer nieuwe informatie waar je dan ook aan toe bent. De toewijding van Margriet is professioneel en betrokken. Met 1 dagdeel les in de week, heb je voor een hele week lesstof gekregen, wat op één of andere manier zijn weg heeft gevonden.

De kroon van de opleiding voor mij is dat ik persoonlijk heel erg gegroeid ben en beter de weg in mijn leven begrijp. Of je therapeut wil worden, of gaat voor je eigen proces, voor beide kun je goed terecht bij CVIO. Wat ik ook heel prettig vind, is dat er een groot aanbod is van allerlei cursussen, waardoor je steeds meer specifieke kennis kunt toevoegen.”

Anneke

“In 2017 heb ik de basisopleiding gevolgd bij Margriet. Ik wilde graag leren over het energetisch werk en ik wilde mij spiritueel verder ontwikkelen. Margriet adviseerde mij om de basisopleiding te volgen. Met enige onvrede (‘doe mij maar gelijk de opleiding tot holistisch energetisch therapeut’) startte ik aan de opleiding. Een jaar later begreep ik waarom het doen van de basisopleiding nodig was. Een boom groeit immers ook niet op bij de stam. Ik moest beginnen bij de basis, de basis in mijzelf. Ik mocht leren hoe energie werkt in mijn fysieke lijf waarin ik mede door de begeleide meditaties meer inzicht en bewustzijn in kreeg. Dit in een – door Margriet gecreëerde – veilige en kalmerende omgeving. Ik heb Margriet leren kennen als een eigenaardige vrouw die weet wat ze doet met een berg aan kennis op een gebied wat voor velen onbewust terrein is. Iemand die in staat is een vertaling te kunnen maken en aan te zetten tot verandering in de innerlijke leefwereld van de individu. Een bijzonder mens om van te mogen leren wat ik met plezier gedaan heb.”

Eline

“Onrustig, onzeker, hooggevoelig en niet op de hoogte van een chakra ben ik gestart in het basisjaar van CVIO. Al na een paar lessen die altijd beginnen met een hele fijne geleide meditatie voelde ik al de rust waar ik altijd naar zocht. Maar ook stukje bij beetje kwam ik bij mijn kern. Daar liggen de antwoorden waar ik altijd naar op zoek was! Het gaf zo’n verlichting! Dit wil ook aan andere mensen geven, verlichting! Dat werd mijn missie en zo ben ik gestart met de beroepsopleiding. Daar waar je leert over het menselijk lichaam en chakra’s kom je ook je eigen stuk tegen. Het fijne is dat na elke module een supervisie (met reading en healing) plaatsvindt en dat zorgt ervoor dat jouw eigen leerstuk kan dalen, net als de leerstof. Ook is er tijd aan het begin van iedere les als je iets wilt delen in de groep, bijvoorbeeld wat je van de vorige les bent tegen gekomen. Dat is erg fijn!

Deze opleiding heeft er bij mij aan bijgedragen dat ik neutraal en zonder oordeel naar mezelf en anderen mag kijken en dat ik mag leven in het hier en nu. Dat ik ben wie ik ben. Niks is goed en niks is fout.

Dankbaar en gezegend voel ik mij dat ik dit pad ben gaan bewandelen, want zo bekijk ik het als je met een opleiding start voor persoonlijke ontwikkeling. Deze ontwikkeling gaat ook na deze opleiding gewoon door, waardoor je steeds dichterbij jouw kern, jouw ziel komt. Het stopt nooit.”

Thea

“Ongelofelijk dankbaar ben ik dat ik deze studie heb gedaan. Het heeft een totaal ander beeld van het leven gegeven. Het leerde mij alles in een ander perspectief plaatsen. Ontdekken dat ik aan het stuur zit en zelf de koers bepaal. Tijdens de studie ben ik door mijn grootste angsten heengegaan met als resultaat een vrijer gevoel. Mijn ego mag er zijn, maar is niet meer zo sterk aanwezig. En margriet die altijd oordeelloos en met compassie meekeek, wat een bijzonder liefdevol mens.”

Anoniem

“Ik heb de beroepsopleiding bij CVIO ervaren als een uiterst dynamische opleiding. Naast de theorie die je moet leren om aan alle kwalificaties en eisen van een goede holistisch energetisch therapeut te voldoen, leer je mee met de leraren. Doen zij kennis op? Dan wordt dat meteen doorgevoerd in de lessen. Jij bent dus altijd op de hoogte van de nieuwste kennis. Margriet vult de lessen op zo’n manier in dat ze meegroeit met zowel jou als het groepsproces. Ik kan zeggen dat na het volgen van vier jaar opleiding bij Margriet ik niet alleen fantastisch ben gegroeid als therapeut, maar ook zeer zeker als persoon. Dit is ook meteen wat voor mij het succes van de beroepsopleiding van het CVIO, je gaat je eigen proces aan waardoor jij straks geweldig in staat gaat zijn om jouw toekomstige klanten bij te staan in die stukken die zij tegen gaan komen.”

Fenna

“Je bent nooit te oud om te leren. En dit geldt voor mij vooral voor het geestelijk leren: Ontwikkeling van bewustzijn; jezelf leren kennen tot in alle krochten en accepteren wat je daar vindt. Spiritueel bewustzijn. Kosmisch bewustzijn. In 2018 heb ik de beroepsopleiding Holistisch Energetisch Therapeut met goed gevolg afgesloten. Ik was de oudste van de groep (75 jaar) en was toen officieel met emeritaat als predikant. Deze opleiding was zeer waardevolle aanvulling voor mijn predikant-schap, want ik ga nog steeds voor in kerkdiensten. Er is zoveel tussen hemel en aarde wat we niet kunnen zien met onze aardse ogen, maar vaak wel voelen, zonder te begrijpen wat dat is en betekent. En dat heeft mij altijd onrustig gemaakt. Door deze opleiding heb ik veel meer inzicht daarin gekregen en dat maakt mijn inzicht in bijv. Bijbelteksten ook weer dieper. En heel belangrijk voor mij is ook geweest het durven vertrouwen op mijn eigen diepere gevoel en intuïtie. Want in mijn jonge jaren werd dat bij kinderen afgewezen, weggedrukt. Alle ervaringen hebben echter hier eigen zin en doel, ook al begrijpen wij daar zelf niets van of willen we daar niet aan. “God is liefde, maar God is niet lief”, zo las ik ergens. Dat zei mij voldoende. Ik kan en mag nog heel veel leren en daar ben ik blij mee. Met dank aan Margriet de Boer”

Joke