Holistisch Energetisch Therapeut

4- jarige geaccrediteerde beroepsopleiding 

Werken met energie

Neutraliteit, gronding, vrij van oordeel, integriteit, empathie, warmte, acceptatie, respect en reflectie. Het zijn essentiële kernwoorden die horen bij een goede beroepshouding van een holistisch energetisch therapeut.

Tijdens deze hbo-opleiding leer je op de energieniveaus, met behulp van chakra’s en chakrapsychologie, kruisverbanden leggen tussen alle aspecten van de mens als geheel: fysiek, emotioneel, mentaal, psychosociaal en spiritueel.

De opleiding

In deze geaccrediteerde beroepsopleiding leer je werken met de basiswerkvormen healing en reading. Je leert een professionele beroepshouding te ontwikkelen door integratie van kennis, vaardigheden, houding en gedrag. Daarbij krijgen communicatie en het opzetten van de praktijk in aparte modules de aandacht. Als afgestudeerd holistisch energetisch therapeut kun je zelfstandig cliënten behandelen op een daadwerkelijke additieve wijze, aanvullend op de reguliere geneeskunde.

De beroepsopleiding bestaat uit vier jaar met gemiddeld dertig dagdelen per jaar. Dit is inclusief de basisopleiding Intuïtieve ontwikkeling. De opleiding is theoretisch, ervarings- en praktijkgericht. Tijdens de opleiding leer je in met behulp van diverse methoden om te betekenis van de processen van het energetisch systeem verder uit te diepen, te doorgronden, doorleven en te integreren.

Het toelatingsniveau is minimaal mbo+ werk- en denkniveau en een afgeronde basisopleiding Intuïtieve ontwikkeling. De beroepsopleiding wordt afgesloten met een examen. Dit is een eindgesprek waarin je de eindscriptie presenteert.

De inhoud

Eerste jaar

Meditatie en visualisatie, van dans en beweging. Je leert jezelf verbinden met de aarde en je maakt contact met je intuïtie.

Tweede jaar

De principes van het werken met energie. Je legt verbanden tussen processen op verschillende bewustzijnsniveaus en je leert te healen.

Derde jaar

Energetische verbanden leggen tussen de organen. Je leert over medische en psychosociale basiskennis en gaat verder met healing in de praktijk.

Vierde jaar

Werken met de basiswerkvorm reading en energetische diagnose. Je leert problemen herkennen en concretiseren en leert hoe je een eigen praktijk kunt starten.

Na afronding

Na de opleiding Holistisch energetisch therapeut kun je zelfstandig een praktijk opzetten en cliënten op basis van je theoretische basis en praktische toepassing ondersteunen en helpen in hun proces. 

Met het diploma van Holistisch Energetisch Therapeut kun je als geregistreerd therapeut aansluiten bij een aantal beroepsverenigingen.

Na de 4-jarige beroepsopleiding tot holistisch energetisch therapeut kun je nog een verdiepingsjaar doen. Dit is tevens voor ervaren therapeuten die zich willen verdiepen in hun vakgebied.

Start groep A

Maandagmiddag 
12 september 2022
Aanvang: 13:30 uur
Afronding: 16:00 uur

Locatie

CVIO
Schapedijkje 2a
9101 ET Dokkum

Investering

Eerste jaar € 1185,00
Tweede en derde jaar € 1485,00, vierde jaar € 1757,00 per jaar
Gespreide betaling mogelijk

Meer weten?

Neem contact met ons op
of download de studiegids

Aanmelden

Na aanmelden volgt eerst een intakegesprek waarin we samen besluiten of deze opleiding passend voor je is. Mocht je elders al een basisopleiding Intuïtieve ontwikkeling hebben afgerond, dan wordt na de intake vastgesteld of je kan instromen in het tweede jaar van de beroepsopleiding.

Aanmelding beroepsopleiding

Een paar jaar geleden heb ik de opleiding tot holistisch energetisch therapeut gevolgd bij het CVIO in Dokkum. Naast een opleiding is dit voor mij persoonlijk een bijzonder pad geweest wat ik mocht bewandelen samen met Margriet en andere studiegenoten. Als, toen nog verpleegkundige, voelde datgene wat ik had geleerd nooit helemaal compleet. De opleiding bij het CVIO heeft het voor mij compleet gemaakt. De energetische aspecten van ons bestaan worden zowel theoretisch als praktisch op een begrijpelijke en nuchtere manier aangereikt. Je kunt de opleiding doorlopen zoals je bent! Het stemt zich af op jou persoonlijke situatie terwijl je toch een opleidingsroute volgt. Dat heb ik als heel bijzonder ervaren! Margriet weet als docent altijd datgene uit te diepen wat om aandacht vraagt. Naast de opleiding krijg je persoonlijke supervisie aangereikt wat je verder helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels heb ik een prachtige eigen praktijk van waaruit ik ook op locatie energetische therapie en coaching aanbiedt. Door deze opleiding voel ik mij trots en vooral dankbaar dat ik dit werk mag neerzetten.

Suzanne